Select your location

Saamme toimimaan sen, millä on merkitystä.

Vakaumuksemme

Kestävänä ja sosiaalisesti vastuullisena yrityksenä uskomme, että erilaiset näkökulmat edistävät innovatiivisia ideoita. Ja että sinun panoksellasi on väliä.

Moninainen työvoima kuvastaa markkinoitamme ja yhteisöjämme

Moninaisuus ilmenee monin eri tavoin. Kun puhumme tästä aiheesta, ajattelemme yleensä ikää, rotua, sukupuolta, etnisyyttä, uskontoa, fyysisiä kykyjä ja seksuaalista suuntautumista. Arvostamme myös erilaisia työskentely- ja ajattelutapoja. Ja pyrimme moninaisuuteen tiimiemme rakenteessa, jotka kattavat Eatonin eri tasoja, koskevat monia eri toimintoja ja liiketoimia ja jopa monia eri maantieteellisiä alueita.

 

Meillä on asiakkaita käytännössä maailman jokaisessa maassa. Ja me rakennamme kyvykkäitä, erittäin tehokkaita tiimejä, jotka edustavat myös asiakkaidemme moninaisuutta. Innovatiivisiin ratkaisuihin ja tuotteisiin perustuva maineemme riippuu juurikin siitä.  

 

Uskomme, että tämä katsantokanta auttaa meitä saamaan maailman parhaat kyvyt sekä pitämään heidät yhtiössämme.

 

Lupauksemme

 

Uskomme, että vastaanottavainen käytös edistää innovaatiota ja kasvua ja:

  • Tekee Eatonista mahtavan työpaikan, koska jokaisen yksilön ainutlaatuisuutta arvostetaan
  • Mahdollistaa erittäin tehokkaiden tiimien kehittämisen, mikä takaa hyviä tuloksia
  • Antaa osakkaillemme uskoa siihen, että he ovat sitoutuneet kestävään ja sosiaalisesti vastuulliseen yhtiöön
moninaisuus hallituksessamme
50
%
moninaisuus hallituksessamme
iERG-osanottajaa 57 maassa
8 400
iERG-osanottajaa 57 maassa
liiketoimintaa moninaisten toimittajien kanssa vuonna 2016
1,5 mrd $
liiketoimintaa moninaisten toimittajien kanssa vuonna 2016

Yhteenkuuluvuus käytännössä

Moninaisuus edistää innovaatiota: Tuotannon johtaja huomasi, että tuotantolinjan kokoonpanoalueella oli selkeästi enemmän miehiä kuin naisia. Linja tasapainotettiin, prosessia suoraviivaistettiin ja samalla siitä tuli turvallisempi. Naisten määrä kokoonpanoalueella kaksinkertaistui ja yleinen tuottavuus parani.

Yhteenkuuluvuus ja moninaisuus on enemmän kuin vain sellaisten ihmisten, joiden   uskomukset, sukupolvi, sukupuoli tai rotu poikkeavat omistamme, hyväksymistä ja mukaan ottamista. Näiden konseptien oikeanlainen käyttö auttaa meitä innovoimaan, lisäämään työntekijöiden osallisuutta ja saavuttamaan liiketoimintamme tavoitteita.

Manuel Villarreal, Jatkuvan kehityksen ja tuotannon johtaja

Toimittajien moninaisuus

Uskomme, että jos tarjoamme tasavertaisia mahdollisuuksia moninaisille yrityksille kilpailla liiketoimintamahdollisuuksistamme, siitä hyötyvät sekä Eaton että yhteisömme. Teemme kauppaa yli 1 700 toimittajan kanssa, joiden omistajat ovat vähemmistöjen edustajia, naisia tai veteraaneja tai jotka ovat perinteisesti vähän hyödynnetyillä liiketoiminta-alueilla (HUBZone).

Moninaisuus alkaa ylhäältä: yhtiömme hallituksesta

Lupauksemme ottaa kaikki huomioon liiketoiminnassamme ja työympäristöissämme alkaa hallituksemme jäsenistä. He valvovat yhdessä kaikkia yhtiön toimintoja ja tavoitteita. Hallitus ja CEO valvovat maailmanlaajuisen yhtenäisyysneuvoston määrittämien moninaisuustavoitteiden edistymistä.

 

Hallituksessamme on ammattilaisia, jotka edustavat eri ikäryhmiä, sukupuolia, etnisyyksiä, kulttuurisia taustoja ja kokemusta, ja jotka kaikki tuovat omat ainutlaatuiset näkökantansa hallinnoimistyöhönsä.